joi, 18 februarie 2010

Prajitura cu ness

Ingrediente:

Pentru blat:
7 oua
1 cana zahar
1 cana faina
7 linguri ulei
1 praf de copt
vanilie

Pentru crema:
1 si 1/2 pachet unt
2 linguri cacao
1 cana zahar
2 galbenusuri
1 cana nuci macinate
1 lingura ness
3 linguri apa

Frecam cele 7 galbenusuri cu un praf de sare si cu cele 7 linguri de ulei, punem uleiul ca la maioneza, lingura cu lingura.
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine bezea, se adauga peste ele galbenusurile, vanilia, praful de copt si apoi faina.
Amestecam cu lingura de lemn se sus jos
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, coacem la foc potrivit cca 20 de min apoi o rasturnam pe un fund de marimea tavii. Punem la fiert zaharul cu cacaoa si cu apa, fierbem pana se leaga bine si lasam sa se racoreasca. Separat batem untul sa se faca spuma, adaugam galbenusurile si crema de cacao, apoi nucile macinate si o lingura de ness. Crema obtinuta o intindem peste blat
pe deasupra radem ciocolata, se da la rece cca 30 de minute inainte de servire.

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Ingrediente:

4-5 cartofi mari
400 gr carne tocata
200 gr cascaval ras
500 ml lapte
1 plic maggi ideea zilei
cartofi cu carne la cuptor



Carnea se caleste in 4-5 linguri de ulei. Cartofii se curata si se taie felii, se aseaza in tava un rand de felii de cartofi unul de carne tocata apoi iar unul de felii de cartofi.
Deasupra se rade cascavalul
Apoi plicul de maggi ideea zilei se amesteca cu laptele si se toarna peste cartofii cu carne, se da la cuptor cca 50 de min pana se rumeneste bine
Servim alaturi de acrituri dupa ce se racoreste putin.

duminică, 14 februarie 2010

Tort din clatite

Ingrediente:

250 gr faina
350 ml lapte
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
1 praf de copt
2 oua
2 linguri ulei

Pentru crema
1 budinca de ciocolata
1 crema prajituri de vanilie(dr. oetker)
750 ml lapte
4 linguri zahar tos
3 linguri zahar pudra

1 plic glazura ciocolata



Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron, avem grija ca praful de copt sa-l stingem cu putina zeama de lamaie, mixam bine pana devine un aluat putin mai gros ca cel obisnuit de clatite.
Incingem aparatul de wafflen si turnam aluat cu un polonic nu foarte pare fix in mijlocul formei, inchidem pana se rumeneste frumos.
Procedam asa pana se termina tot aluatul, mi-au iesit 6 foi Intre timp pregatim budinca de ciocolata, asa cum scrie pe plic, incalzim 500 ml lapte cu 4 linguri zahar tos, apoi adaugam praful de budinca amestecand in forta ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat suficient o dam deoparte si lasam la racit.Dupa ce s-a racit suficient umplem foile cu crema din abundenta.
Pregatim apoi si crema de vanilie, amestecam praful de crema cu 3 linguri zahar pudra si 250 ml lapte, mixam pana devine o crema consistenta.
Glazura de ciocolata se amesteca cu 2-3 lingurite apa rece si o turnam peste tortulet, nivelam cu grija. Apoi ungem marginile cu crema de vanilie si ornam si pe tort.

Cornuri aperitiv

Ingrediente:


500 gr faina
250 ml apa
7 gr drojdie
1 lingurita sare
10 ml ulei de masline
1 galbenus
2 linguri lapte
10 felii sunca
250 gr cascaval






Aluatul l-am facut in masina de paine, a durat 1 ora si 30 min, am pus faina, drojdia, sarea, apa si uleiul si le-am lasat sa se framante si apoi sa dospeasca. Apoi am impartit aluatul in 5 parti cat de cat egale. Am intins in foaie, de la jumatate in dreapta am taiat foaia fasii.
Pe partea netaiata am pus felii de sunca si cascaval ras, apoi am rulat spre fasii impaturind cat mai strans.
Cornurile astfel formate se aseaza in tava pe hartie de copt
dupa ce le-am impaturit pe toate 5, intr-un castron batem galbenusul cu cele doua linguri de lapte si ungem cornurile
le lasam sa mai dospeasca cca 20 de minute
apoi le bagam la cuptor la foc nu foarte iute pentru vreo 25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pui intreg la punga

Ingrediente:

1 pui
4-5 felii de sunca afumata
usturoi
condimente
2 lunguri ulei
1 punga termorezistenta



Spalam puiul bine si il curatam, pe alocuri il intepam si infigem in el catei de usturoi si bucatele de sunca afumata.
Apoi intr-un castron punem uleiul apoi condimentele si amestecam bine. Inauntrul puiului mai punem cateva felii de sunca afumata si usturoi apoi il bagam in punga termorezistenta,

ungem puiul cu o pensula pe toate partile, legam punga la gura, o intepam pe alocuri si il introducem la cuptor pentru cca 1 ora.
Dupa ce s-a scurs timpul verificam daca puiul s-a rumenit si rupem punga deasupra ca pielitza sa devina crocanta, il mai lasam cca 20 de minute si gata, putem sa-l servim.

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails