sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Floricele cu branza

Dupa ce zilele trecute am gasit la Miha pe blog scoicutele cu branza, bineinteles ca mi-a mai atras atentia ceva, niste Floricele cu branza care m-am facut sa-mi ploua in gura la propriu, asa ca am prestat.

Ingrediente:

500 gr. faina
1 ou
60 gr. unt
100 gr. zahar
un praf sare
10 gr. drojdie uscata
250 ml. lapte

Pentru umplutura:
500 gr. branza de vaci
100 ml frisca lichida
200 gr zahar
2 oua
rom
Am folosit masina de paine la programul de framantare si dospire, am pus toate ingredientele in cuva si am pornit-o, dupa 1 ora si 30 de min. aluatul era crescut frumos.
In timp ce aluatul crestea am mixat branza cu restul de ingrediente pana am obtinut o pasta cremoasa si ferma.
aluatul l-am impartit in bilute cat de cat egale ca marime. Am aplatizat fiecare bila, am pus umplutura de branza in mijloc,
apoi am adunat marginile formand un guguloi, pe care l-am aplatizat din nou si am taiat cu un cutit ascutit petale fara ca sa ajungem cu taietura in centrul guguloiului.
Fiecare petala se rasuceste cu taietura in sus, apoi asezam floricica cu grija in tava tapetata cu hartie de copt,
mai lasam la crescut 10 minute apoi ungem cu ou batut si presaram mac. Le dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Manzat la tava cu garnitura gratinata

Ingrediente:

pulpa de manzat
ulei
condimente pentru gratar
250 ml vin alb
100 ml apa
usturoi
5 cartofi
80 gr cascaval
40 gr unt
50 gr mozzarella
1 lingura faina
250 ml lapte
Manzatul se taie in felii groase de latul unui deget, se aseaza intr-o tava. Intr-un castron punem condimente de gratar cca o lingura turnam peste ele 3-4 linguri ulei si amestecam, apoi adaugam vinul si apa.
Intreaga compozitie o turnam peste carne, adaugam si usturoi taiat felii si dam la cuptor pentru cca 2 ore, urmarind mereu sa nu scada lichidul prea rau ca riscam sa se arda.
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, dupa ce s-au fiert ii asezam intr-o forma de termorezistenta unsa cu unt.
Untul il topim, adaugam faina amestecata in prealabil cu laptele si 50 de grame de cascaval si mozzarella taiata cuburi, fierbem pana se topesc si sosul devine gros, apoi turnam peste cartofi si nivelam.
Radem restul de 30 gr de cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra.
Intre timp e gata si manzatul
Asa ca ... Pofta buna!

Scoicute cu branza la cuptor

Reteta aceasta este preluata de la Miha, cu mii de multumiri pentru ca mi-a facut papilele gustative fericite. Nu are sens sa ma apuc sa o scriu si eu pentru ca am urmat cu strictete reteta asa ca vizitati aici, blogul ei.

marți, 26 ianuarie 2010

Dolongaci

Ingrediente:

Pentru aluat:
550 ml lapte
2 linguri ulei
650 gr faina
2 linguri zahar
2 lingurite sare
2 +1/2 lingurite de drojdie uscata

Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
8 oua
vanilie

Pentru glazura:
700 gr. iaurt
4 oua
2 linguri ulei

Punem in cuva de la masina de paine toate ingredientele in ordinea scrisa. Setam masina de paine la programul pentru framantare si dospire care dureaza 1.30 h. Intre timp amestecam branza de vaci cu ouale (pe rand) si vanilia.
Impartim coca in 4 si incepem sa o intindem subtire cu suciotrul, punem compozitia de branza cu ou pe jumatate si punem cealalta jumatate peste si incretim.
Asezam cu grija placinta in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra punem iaurul amestecat cu oul batut si uleiul.
Dam la cuptor (incins in prealabil) pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos.
Pudram cu zahar pudra amestecat cu vanilie si servim.

Pui la cuptor pe pat de cartofi

Ingrediente:

800 gr muschiulet minor de pui
6 cartofi mari
sare, piper,
ulei
200 gr smantana
100 ml apa






Intr-o tava tapetata cu staniol asezam felii de cartof pe care ii condimentam cu sare si piper

condimentam si feliile de muschiulet minor si le asezam peste cartofi

stropim cu putin ulei. Separat smantana o amestecam cu apa si turnam in tava peste tot.
bagam la cuptor pentru cca 40-45 de min

apoi servim
Reteta aceasta am capatat-o de la Crissa (chatul RadioLynx). Multumiri!

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Rulada cu crema de vanilie

Ingrediente:

Pt blat:
6 oua
1 priza de sare
120 gr zahar
4 linguri apa fierbinte
150 gr faina
1/2 plic praf de copt

Pt crema:

250 gr. crema mascarpone
100 gr. zahar pudra
200 ml frisca lichida


Incalziti cuptorul la 200 grade. Albusurile se bat spuma cu sare. Galbenusurile se bat cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte, pana obtinem o crema. incorporam putin cate putin faina si spuma de albusuri.
in tava de aragaz asezam hartie de copt si adaugam aluatul pentru blat, netezim cu un cutit daca e nevoie si coacem cca. 20 de minute la 175 grade, foc mediu.
scoatem cu grija blatul pe un prosop curat de bucatarie presarat cu zahar pudra
apoi rulam blatul si il lasam la racit.
crema mascarpone o frecam cu zaharul, pana se face spuma, separat batem frisca lichida si apoi o incorporam in crema.
dupa ce blatul s-a racit intindem crema presaram fulgi de ciocolata

si rulam,
pudram rulada cu zahar pudra si ornam ciocolata.

Piept de pui cu sos de smantana si mustar

Ingrediente:

1 piept de pui taiat cuburi
3 linguri ulei
5 linguri apa
1 lingura faina
1 lingura mustar
2 linguri cu varf de smantana
sare, piper


Cuburile de piept de pui se pun in uleiul incins la foc mic sa se rumeneasca, dupa cca 10 minute punem apa si faina, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase apoi adaugam mustarul
si smantana
lasam la foc mic inca 20 de minute amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, la final adaugam sare si piper.
Servim cu garnitura de cartofi natur si salata se sfecla rosie.

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails