duminică, 6 iunie 2010

Cheesecake cu biscuiti Oreo

In cautarile mele prin blogosfera culinara m-am impiedicat din nou (ca de obicei) de o reteta inedita din bucataria lui ... Teo, si ca de fiecare data cand imi sare ceva in ochi nu ma pot abtine sa nu execut ... am prestat ... ce a iesit vedeti imediat.

Ingrediente:

30 biscuiti Oreo
500 gr mascarpone
125 gr zahar
125 ml smantana dulce
2 linguri cu varf de faina
3 oua medii
o lingura esenta vanilie


Am asezat hartiutele pentru muffins in formele speciale in fiecare asezam cate un biscuit Oreo. Asta o sa fie baza pentru cheesecakes

Incepem apoi sa facem compozitia de branza, mixam putin mascarpone, care e de preferat sa fie la temperatura camerei, pana cand se inmoaie si e cremos. Adaugam zaharul si vanilia, mixam din nou.
Urmeaza sa punem faina si smantana dulce si mixam pana cand se omogenizeaza. Trebuie sa folositi o spatula pentru a trage compozitia de pe peretii vasului din cand in cand, astfel incat crema de branza sa aiba o textura omogena. La final, adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incepem sa umplem cu grija formele pentru briose. Umplem formele, fara a depasi hartia.Le introducem in cuptorun incins in prealabil pentru cca 25-30 de minute la 160 de grade. Sunt gata cand au o crusta aurie frumoasa.
Le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca complet, pana cand ne ocupam de tura 2 si 3 de prajiturele.

3 comentarii:

  1. O LEAPSA LA MINE PE BLOG...DACA ITI FACE PLACERE S-O FACI...PUP

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa fac si eu reteta ta de indata ce se racoreste vremea,dar eu voi pune si putin praf de copt,sa nu se lase mijlocul.in fine am sa vad cum mofific reteta.sa stii ca m-am gandit la tine cu formele de muffins din silicon.asta as fi vrut sa-ti fac cadou,dupa ce am cercetat blogul si am vazut cam ce iti place tie sa postezi.din pacate nu am mai gasit.(eu le am de mai bine de 1 an,poate chiar 2 ).asa ca am altceva pentru tine.acuma trebuie sa gasesc o cutie potrivita.sper ca saptamana asta sa-ti parvina cadoul.
    pupu-te !

    ps:dezactiveaza-ti cuvantul de control,ca tot nu foloseste la nimic decat la mancatul nervilor celor ce vor sa comenteze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pansy scumpa, crede-ma ca foloseste... la cati sar gardu, ehe :))

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails