luni, 31 august 2009

Gulas

Ingrediente:

2 muschi interiori de porc
2 cepe
1 ardei gras
ulei
boia dulce si iute
sare, piper
pasta de tomate



Carnea se taie bucati si se prajeste in ulei, cand incepe sa se rumeneasca se adauga zarzavatul tocat marunt si se lasa si el la prajit, se adauga o cana de apa si circa o ora se lasa sa se inabuse.




Dupa ce s-a inabusit bine, se adauga boiaua si pasta de tomate, se mai pasa sa scada putin apoi se sareaza si pipereaza dupa gust.




sâmbătă, 29 august 2009

Strudel cu mere (Apfelstrudel)

Ingrediente:

1 pachet foi placinta
1 pachet unt
1 kg mere golden delicios
150 gr stafide
scortisoara
50 ml rom
sucul si coaja de la o lamaie
150 gr zahar
100 gr pesmet

Merele se toaca marunt, se amesteca cu coaja si sucul de lamaie, zaharul, romul, stafidele si scortisoara, se amesteca bine
Pe un prosop curat se intind foile de placinta una cate una si se ung fiecare in parte cu unt topit.
Intr-o craticioara se incalzeste putin unt peste care se adauga 50 gr de zahar si pesmetul, se lasa la prajit pana devine auriu.
Dupa ce s-a racit se presara peste foile unse cu unt
Apoi se adauga merele
Se ruleaza strudelul se unge cu unt se baga la copt la 90 grade cca 40-45 de min

Pranz rapid

Pentru ca nu prea am avut timp astazi sa gatesc, am recurs la metode rapide, asa ca m-am pus la treaba cu ce aveam frigider.


Supa cu galuste

Ingrediente:

1 litru apa
3 cuburi de concentrat de supa
6 galuste congelate
100 gr paste fainoase



Se pune apa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se adauga cuburile de supa sfaramate
si galustele congelate.

Se lasa sa dea in clocot 5 minute si se adauga pastele.

Se mai lasa la clocotit 8 minute si este gata.



Piept de pui cu sos gorgonzola.

Ingrediente:

1 buc piept de pui
3 linguri ulei
1 plic sos gorgonzola
250 ml apa
5 cartofi
patrunjel



Pieptul de pui se taie bucati si se pune la prajit in 3 linguri de ulei. Praful de sos gorgonzola se amesteca cu 250 ml apa.
Dupa ce puiul s-a prajit se adauga sosul si se lasa la fiert pentru inca 10 min ca sa se ingroase.
Intre timp cartofii se curata si se taie felii, de pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se servesc alaturi de puiul cu sospeste care se adauga patrunjel.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

marți, 11 august 2009

Muschi de vitel inabusit

Ingrediente:

500 gr muschi de vitel
4 linguri ulei
300 ml apa fiarta
5-6 cartofi
foi de dafin
usturoi
sare piper




Muschiul de vitel se portioneaza in bucati de cca 1,5 cm grosime, nu se condimenteaza.
Intr-o ctatita se pune la incins grasimea si se adauga bucatile de carne, se intorc de cateva ori pe toate partile. Apoi se adauga 200 ml apa fiarta, se acopera ctatita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cand in cand se ia spuma care se formeaza.


Cand apa a scazut se adauga cartofii curatati si restul de apa fiarta, se acopera din nou si se mai lasa pe foc pana cand cartofii s-au fiert, se adauga foi de dafin, sare, piper si doi catei de usturoi taiat feliute subtiri, se mai lasa pe foc inca doua - trei clocote. Se stinge focul si se mai lasa sa se odihneasca 15 minute in cratita acoperita.









Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

sâmbătă, 8 august 2009

Tort de mere

Ingrediente:

8-9 mere
8 linguri zahar brun
200 gr mure si afine
100 gr zahar tos
5 oua
100 gr zahar fin
100 gr faina
1 praf de copt
1 plic glazura ciocolata Dr Oetker
200 ml smantana dulce
1 plic intaritor pt frisca


Se face caramel din 4 linguri zahar brun cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort.
Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata tava. Intr-o craticioare se pun murele si afinele impreuna cu 100 gr de zahar tos si se dau la foc mic, pana scade zeama pe care o lasa fructele. In gaurile facute prin scoateea cotorului de la mar se pune amestecul de mure si afine si se pudreaza merele cu 4 linguri de zahar brun. Se baga la cuptor la 200 grade pana merele sunt coapte si moi.Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul. Se separa oule, albusurile se bat spuma , iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt.
Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri , se amesteca bine cu lingura.
Se pune apoi treptat faina. Se amesteca de sus in jos numai cu lingura ca aluatul sa fie pufos.

Cand merele sunt coapte bine , se scot din cuptor si se toarna amestecul de oua cu faina si zahar care s-a preparat intre timp.
Se baga la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade.
Cand se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit si se intoarce pe un platou.

Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il acopar cu glazura de ciocolata de la Dr. Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe plic) si apoi frisca(200 ml smantana dulce rece se bate bine 1 minut apoi adaugam 1 plic intaritor frisca si mai batem pana se intareste suficient, ornam si dam la rece) si ciocolata rasa.


luni, 3 august 2009

Clafoutis cu mure si afine

Ingrediente

500 gr mure si afine amestecate
500 ml lapte
120 gr faina
120 gr zahar fin
6 oua
1 lingura vanilie
2 linguri rom
20 gr unt
2 linguri de zahar brun

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius, ungem cu unt o forma de tarta si presaram peste unt zahar brun.
Punem laptele sa fiarba, batem bine ouale cu zaharu, adaugam romul si vanilia.

Punem faina si amestecam din nou. Pe urma turnam laptele cald, putin cate putin, si continuam sa batem pana ce obtinem un aluat omogen.
Punem pe fundul tavii afinele si murele alese.
Turnam peste ele aluatul si bagam prajitura 40 de minute la cuptor.
Atentie, nu se deschide cuptorul deloc.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails