vineri, 31 iulie 2009

Mancarica de fasole pastai cu pui

Ingrediente:

2 bucati piept de pui
1 ceapa mare
4-5 rosii
fasole pastai
usturoi
condimente
ulei


Se caleste pieptul de pui in putin ulei.
Se adauga si ceapa la calit, cand devin aurii se adauga pastaile cauratate de codite si rupre bucatele.
Se lasa si ele cateva minute la calit si se toarna, o cana, doua de apa.
Se lasa la fiert pana sunt pastaile fierte bine, apoi se adauga rosiile pasate.
Se mai da in clocot putin, se pune si usturoiul faramitat mic, si gata.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Ficatei cu mamaliga

Ingrediente:
500 gr ficatei de pasare
3 linguri piure de rosii
piper
sare
3 catei de usturoi
2 linguri ulei


Ficateii spalati bine se pun la foc mic impreuna cu uleiul si o ceasca cu apa.
Cand s-au patruns bine se adauga piureul de rosii si se fierbe impreuna pana ce se formeaza un sos consistent.
Se adauga sare si piper iar aproape de sfarsit punem si usturoiul doar zdrobit un pic (se scoate din mancare cand aceasta este gata). Se mai tine pe foc cam 5 min .Se serveste alaturi de mamaliguta calda.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

marți, 21 iulie 2009

Mini tarte cu fructe

Ingrediente:

200 gr unt moale
200 gr zahar
450 gr faina
2 oua
un praf de sare

1 plic crema pentru cremsnit
250 ml lapre rece
1 plic tort gelle incolor


Untul se freaca cu zaharul, se adauga apoi ouala unul cate unul si sarea, se mixeaza bine pana se topeste zaharul.
Se adauga faina cernuta si se omogenizeaza aluatul, formati o bila pe care o introduceti la rece pentru cca 1 ora.
Dupa ce a stat la rece se ia bucatele mici de aluat (cu o lingura), se modeleaza in mana si se aseaza in millocul tavitei de tarta, cu ajutorul degetelor se apasa de jos in sus si pe urma lateralele tavitei,pina se acopera tavita iar mijlocul sa fie gol.

Se acopera interiorul cu staniol, si se presara cateva boabe de fasole pentru a nu lasa tarta sa creasca . Se coc tartele la 175 de grade 10-15 min, fara sa le lasam sa se rumeneasca prea mult.

Crema se prepara la rece, amestecamd praful de budinca cu lapte rece dupa instructiunile de pe plic, se umple fiecare tarta cu budinca se lasa sa stea 1 ora ( nu este obligatoriu).


Se decoreaza cu fructe,iar peste fructe glazura incolora.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

duminică, 19 iulie 2009

Cozonac

Ingrediente:

700 gr faina
3 lingurite drojdie deshidratata
150 gr zahar
2 oua + 2 galbenusuri
250 ml lapte caldut
150 gr unt moale
vanilie
1 lingurita sare

Pt umplutura:
2 albusuri batute spuma
5 linguri zahar tos
2 linguri cacao neagra
cuburi de rahat


Drojdia se inmoaie in putin lapte caldut. Se pune faina in masina de paine, se adauga drojdia inmuiata, ouale batute, zaharul, laptele caldut, untul, sarea si vanilia. Setam masina de paine la programul pentru framantare si dospire (cca 1 ora si jumatate), si lasam masina de paine sa-si faca treaba.
Cand s-a terminat de dospit se scoate aluatul se imparte in doua, apoi fiecare jumatate din nou in doua. In albusurile batute spuma se pune zahar tos si cacao, se amesteca bine cat sa fie consistenta ca o crema. Se intinde o bucata de aluat din cele 4, pe ea se pune crema de cacao si bucati de rahat, se impatuteste ca pe rulada.
La fel se procedeaza si cu urmatoarea bucata de aluat, cand au rezultat doua rulade se impletesc intre ele ca un snur, se aseaza in forma de cozonac unsa cu ulei.
Se lasa la crescut cca 20 de min la loc cald, apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru cca 25-30 de min la foc nu foarte iute.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

vineri, 10 iulie 2009

Inghetata de vanilie cu visine

Ingrediente:

2 oua
100 gr zahar brun
½ fiola esenta vanilie
500 g smantana dulce
200 g visine fara samburi maruntite


Se bat ouale cu zaharul si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la rece 30 min. dupa care se pune in aparatul de inghetata urmandu-se instructiunile.
Se da la rece cateva ore si se serveste cu diferite topinguri.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Visine congelate

Ingrediente:

visine fara samburi
pungi
rabdare multa :)



Am spalat visinele, le-am rupt coditele apoi le-am scos samburii. Intr-o tava suficient de mare cat sa intre in cutia de la congelator am asezat visinele una langa alte si le-am bagat pentru 12 ore la congelat ( de seara pana dimineata).


Cand le-am scos erau ca niste bilutze, nestrivite si tari la piatra, asa ca le-am bagat in pungi, le-am inscriptionat si din nou la congelator pana la iarna.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

vineri, 3 iulie 2009

Gogosi la cuptor (Perfect donuts)

Ingrediente:

125 ml lapte
40 gr zahar
1 plic zahar vanilinat
1 lamiie-coaja
1 priza de sare
75 ml ulei vegetal
7 gr drojdie deshidratata
250 gr faina
2 oua


In laptele usor caldut se dizolva drojdia si zaharul.
Amestecul de lapte se mixeaza cu restul ingredientelor si se lasa la dospit cca. 30 min intr-un loc caldut.
Se incinge cuptorul la 180°C. Formele de gogosi se pulverizeaza cu ulei. Cu un cornet/seringa cu sprit se pune in fiecare adancitura aluat de gogosi, atat cat sa fie plina 2/3.
Cu o pensula inmuiata in ulei se niveleaza aluatul deasupra si se lasa la dospit cca. 2 min. Se introduc in cuptorul deja incins pentru cca. 20-25 de min.
Se scot din cuptor si se lasa in forme citeva minute dupa care se pot pudra cu zahar sau cel mai bine se glazureaza pentru a ramane mai mult timp proaspete si moi.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails