duminică, 31 mai 2009

Mini cupcakes de ciocolata

Ingrediente:

250 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurit bicarbonat
3 oua
175 g zahar fin
150 g ciocolata amaruie rasa
250 ml lapte
90 ml ulei
rom



Am procedat la fel ca la muffins curcubeu, si am amestecat intai ingredientele solide;
apoi le-am adaugat pe cele lichide si le-am batut cu mixerul aprox 2-3 minute.
Am amestecat toate ingredientele, inclusiv ciocolata maruntita. Le-am pus in forme de hartie mici ca de bomboane.
Le-am pus in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-30 de min,
apoi le-am lasat sa se raceasca si le-am ornat cu crema ganache de ciocolata si decoratii multicolore.
Si pentru ca dupa doua tavi deja intarziasem cu treburile restul de aluat l-am pus in forme mari de briose si au iesit niste minunatii super pufoase.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

sâmbătă, 30 mai 2009

Waffe aperitiv

Ingrediente:

200 g unt
4 oua
1/2 lingurita sare
200 g faina alba
1/2 lingurita praf de copt
150ml apa calduta
2 linguri de parmezan





Se amesteca bine untul topit cu sarea si ouale, se adauga faina, praful de copt, apa si parmezanul si se amesteca din nou toate ingredientele la mixer. Se unge cu unt si se incinge bine aparatul de waffle.
Se pune compozitie in forma si se coc pana devin aurii.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Paste cu branza si stafide

Ingrediente:

400 gr paste scurte
250 gr branza de oi rasa
4 oua
6 linguri zahar fin
200 gr smantana
2 plicuri zahar vanilinat
100 gr stafide inmuiate in rom


Se fierb pastele in apa cu sare, cand s-au fiert se scurg si se dau in jet de apa rece.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga smantana, branza rasa, vanilia si stafidele, de omogenizeaza bine.Intr-o forma unsa cu unt se pun paste, apoi compozitie de branza, iar paste si din nou compozitie si se dau la cuptor pentru 30-35 de min la foc mediu.
Se servesc pudrate cu zahar fin.

Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

Muffins curcubeu


Ingrediente:

250 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurit bicarbonat
3 oua
175 g zahar fin
150 g ciocolata alba rasa
250 ml lapte
90 ml ulei
esenta de vanilie


Am amestecat intai ingredientele solide, apoi le-am adaugat pe cele lichide si le-am batut cu mixerul aprox 2-3 minute. Am amestecat toate ingredientele, inclusiv ciocolata maruntita si am impartit compozitia in 3. Intr-una din parti am pus o lingura de cacao, in a doua parte o lingura si jumatate de praf budinca de capsuni, iar in cealalta, o lingura si jumatate de praf budinca de vanilie. Le-am pus in forme combinate. dupa ce am pus aluatul de ciocolata si cel de vanilie am adaugat in mijlocul lor si o boaba de ciocolata.
Pentru ca i le-am facut Brianei sa le ia in excursia de 1 Iunie am decorat multicolor.

marți, 26 mai 2009

Buzunare cu telemea "by Flor"

Astazi am bantuit din nou pe blogurile culinare, si cum sunt o impiedicata, m-am poticnit in bucataria lui Flor si am cam salivat la "buzunarele cu telemea". Ma rog asta pana m-am apucat si eu de treaba si am prestat cateva.

Ingredientele si reteta o gasiti AICI dar va prezint si eu mai detaliat:


Ingrediente:
200 g branza telemea
250 g faina
2 oua
100 g unt
susan, mac
1 ou pentru uns

Puneti intr-un vas faina, oul, untul taiat bucati, branza telemea rasa pe razatoarea mica si amestecati cu mana bine pana se incorporeaza toate si se obtine un aluat elastic. Daca este necesar puteti pune 1 lingura de smantana la framantat. Branza nu trebuie sa fie sarata si nici foarte moale. Aluatul se da la frigider 30 min, dupa care intindeti o foaie subtire pe blatul de lucru usor infainat si decupati cercuri cu ajutorul unui pahar sau al unei forme de coltunasi cum am folosit eu.
In mijlocul fiecarui cerc puneti telemea rasa si inchideti cerculetul apasand cu forma sau cu o furculita pe margine ca in imaginile de mai jos.

Asezati-le in tava pe hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si presarati mac sau susan. Se dau la cuptor 25 min la foc mediu.
Sunt foarte bune calde.


Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

sâmbătă, 23 mai 2009

Tort Motanul incaltat

Ingrediente:

Pentru blat:
2 oua

1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana lapte (caldut)
2 cani faina
1 praf de copt
3 linguri gem
3 linguri cacao

Pentru crema:
600 ml smantana dulce
600 gr ciocolata (amaruie si cu lapte)

Pentru ornat:
100 gr ciocolata amaruie
100 gr ciocolata alba
coloranti alimentari

Se pregateste un blat de tort asa cum v-am explicat AICI.
Crema pentru umplere este Ganache , am facut-o cu ciocolata amaruie.
Taiem blatul in doua. Preparam un sirop din 50 gr ciocolata topita la cuptorul cu microunde si 50 ml. apa cu care insiropam blaturile.
Montam tortul simpu, blat, crema, blat si deasupra crema ganache din belsug, peste care asezam motanul incaltat, pe care l-am facut asa:
Am printat de pe net o poza a Motanului incaltat apoi am acoperit-o cu hartie cerata pe care am uns-o cu unt. Am topit ciocolata amaruie la microunde 4-5 minute la cea mai mica temperatura, am pus-o intr-un cornet de hartie cu varf subtire si am inceput sa conturez motanul pe hartia cerata.
Am topit ciocolata alba in acelasi mod si am umplut partile albe din desen, am impartit ciocolata alba topita in mai multe parti si le-am colorat dupa preferinta pentru a umple partile goale.
Dupa de am colorat motanul in intregime, l-am bagat la congelator ca sa se intareasca si sa se desprinda usor de pe hartia cerata.
Dupa ce am imbracat tortul am scos motanul si le-am asezat in mijloc, aveti grija sa va miscati repede, pentru ca este subtire si se topeste imediat.
Se orneaza pe margine cu crema ramasa si se da din nou la rece cateva ore.
Free Signature Generator

Free Signature Generator
Glitter Text Generator

Glitter Text Generator

miercuri, 20 mai 2009

Tort de inghetata

Ingrediente:

1 foaie blat de tort
1 rulada cu crema de cacao
3 plicuri inghetata ciocolata
550 ml lapte rece
1 plic tort gelle alb
2 linguri zahar
250 ml apa
2 lingurite frisca lichida



Am asezat foaia de blat de tort intr-o forma cu peretii detasabili, de jur imprejurul ei pe peretii formei se aseaza felii subtiri de rulada.
Se prepara inghetata conform instructiunilor de pe plic si se adauga peste blat (se prepara cu 50 de ml de lapte mai putin).
Se da la rece 10 minute timp in care se pregateste glazura de tort gelle. se toarna peste inghetata , se niveleaza usor, se orneaza dupa imaginatie cu frisca lighida, si se da din nou la rece pentru 5-6 ore, de preferat la congelator.

Jamie Oliver

Creative Food/Culinary Art

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails